Repatriëren: Ex-verstekeling Max Ferdinandus vertelt zijn levensverhaal

cover_boek_ferdinandusOp verzoek van familie en vrienden heeft Max Ferdinandus zijn levensverhaal in boekvorm naar buiten gebracht. De titel van het boek luidt: ‘Het leven van een verstekeling uit Indonesië’. Uitgever Bookscout heeft het uitgebracht en u vindt op de website meer informatie.

Bij de totstandkoming van zijn boek heeft Max Ferdinandus de redactie van www.indischhistorisch.nl gevraagd om ondersteuning. Die hebben we gegeven met het bewerken van het manuscript en het publicatiegereed maken.
We feliciteren Max Ferdinandus van harte met het klaren van een voor hem ongewone klus!
Eerder mochten we zijn informatie gebruiken voor artikels over zijn repatriëringsverhaal.
Zie hiervoor:
Repatriëren als verstekeling Deel 3. Max Ferdinandus (1) (juni 2012)
Repatriëren als verstekeling Deel 4. Max Ferdinandus (2) (juli 2012)
Repatriëren als verstekeling Deel 5. Max Ferdinandus (3) (juli 2012)
MaxFerdinandusIndische Nederlander (Indo) Max Ferdinandus is als kind opgegroeid in Indië. Hij had een gelukkige jeugd in dat mooie tropische land, totdat de Japanners het bezetten. Daarna volgde de bloedige oor­log tussen Nederland en de jonge Indonesische republiek. Nadat Indonesië in 1949 een soevereine staat was geworden, bleef de schrijver er tot 1958 wonen. Als gevolg van de vijandige stemming tegenover Nederlanders en Indo’s, vertrok hij naar Nederland. Op goed geluk als verstekeling nadat hij geen visum kreeg. Max Ferdi­nandus werd later alsnog toegelaten en dat was het begin van een geslaagd leven in Nederland. Zijn Indische bravoure is hem daarbij goed van pas gekomen.

Max Ferdinandus over zichzelf:
“Ik ben een Indo geboren in Indië. Mijn familie is wonderwel de Japanse bezettingstijd en de oorlog tussen Nederland en de zichzelf uitgeroepen Republik Indonesia, ongeschonden doorgekomen. Toen het in 1958 te gevaarlijk was geworden voor Indo’s en alle andere Nederlanders, ging ik illegaal als verstekeling naar mijn onbekende vaderland. Na een korte opsluiting als ongewenste vreemdeling, werd ik alsnog toegelaten. Ik heb daarna uit het leven gehaald wat erin zat. Dat kende hoogtepunten, helaas ook dieptepunten.”

Informatie over het boek
Prijs: € 16,55
Titel: Het leven van een verstekeling uit Indonesië
Auteur: Max Ferdinandus
Categorie: Biografieën
Geïllustreerd: Ja
Uitvoering/formaat: Paperback 12,5 cm x 20 cm
Aantal pagina’s: 130
ISBN: 9789402203523
Verschijningsdatum: 15 november 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.