9 maart 2016: Indische rijsttafel officieel op de Nationale erfgoedlijst

Certificaat 09-03-2016_1Vanaf woensdag 9 maart 2016 staat de Indische rijsttafel officieel op de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed. Hiermee is een belangrijk element uit de Indische cultuur erkend als deel van het totale Nederlandse immateriële erfgoed. Jan van Aken (Samenwerking Erfgoed Indische Rijsttafel, SER) en Humphrey de la Croix, hoofdredacteur www.indischhistorisch.nl, hebben op woensdag 9 maart 2016 het certificaat ondertekend en in ontvangst genomen.
Dit heuglijke feit is mede tot stand gekomen dankzij de brede steun en betrokkenheid in de hele Indische gemeenschap in en buiten Nederland. Extra waardering dient uit te gaan naar Jan van Aken geweest die met zijn niet verminderend enthousiasme en inzet de voorbereiding en aanvraagprocedure tot dit mooie resultaat heeft gebracht.
De SER heeft draagt nu de verantwoordelijkheid om de Indische rijsttafel als levend erfgoed zijn plaats in de toekomst te helpen behouden.

VIE-02_1

Culemborg 9 maart 2016: v.l.n.r. Humphrey de la Croix (www.indischhistorisch.nl), Ineke Strouken (directeur Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed) en Jan van Aken (Samenwerking Erfgoed Indische Rijsttafel, SER) na ondertekening van het certificaat. De Indische rijsttafel is daarmee officieel onderdeel geworden van het Nederlandse immateriële erfgoed

DSC00270_1

Certificaat 09-03-2016_1

5 thoughts on “9 maart 2016: Indische rijsttafel officieel op de Nationale erfgoedlijst

  1. Mijn schoonmoeder ( De moeder van Jack de Nijs ) kon fantastisch Indisch eten koken, bij haar heb ik het leren eten en waarderen, Dat vriend Jan ( van Aken )
    ook liefhebber was, dat wist ik ook !
    Daarom Jan van harte proficiat dat heb je knap gedaan.

    • Hallo,
      Mijn naam is Adriaan van Rumpt en heb met Albert Valentijn in een bandje gezeten. Albert is helaas overleden. Wilde graag Sylvia informeren hoe of wat. Maar heb geen contactadres. Ik zit wel op Facebook. Wellicht kan sylvia mij via messenger contacteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.