Familieverhalen | Aankondiging: Ichi Ni San, roman van Peter Edens

Ichi Ni San: debuutroman van Peter Edens

De cover van deze roman vermeldt:

116138“In deze met liefde geschreven roman word je meegevoerd in bijzondere en spannende belevenissen in de jaren veertig in het voormalige Indië. Gezien door de ogen van Paultje beleef je avonturen in een Jappenkamp, maak je een gevaarlijke tocht door Batavia, ontmoet je een Ghurka en vlieg je per Dakota naar Borneo. Daar ontmoet je Paultjes vader die tijdens de oorlog als krijgsgevangene werkte in een kolenmijn bij Nagasaki en daar puin ruimde na de tweede atoombom op Japan. In Balilpapan beleeft Paultje het mooiste jaar van zijn leven. Je kruipt ook nog in de huid van een mensenetende krokodil.”

De auteur
Peter Edens werd geboren in 1939 te Djambi op Sumatra, in het voormalige Nederlands-Indië. Hij volgde een opleiding in grafische technieken aan de Stadsacademie in Maastricht en haalde drie aktes voor docent tekenen aan de Academie voor Leergangen in Tilburg. Gaf 25 jaar les aan scholen met grafische- en horeca opleidingen, 9 jaar aan een avondopleiding voor huisschilders en 4 jaar aan de grafische opleiding van de Van Mesdagkliniek in Groningen. Werkte daarnaast als freelancer. Ontwierp o.a. een ‘laatste dag-enveloppe’ met postzegel en het geschenk voor het 100.00ste lid van de philatelistische vereniging voor de PTT. De huisstijl voor een doe-het-zelf bedrijf. Tientallen uitnodigingen en geboortekaartjes. Illustreerde twee moppenboekjes voor Radio Noord. Maakte ’technische’ illustraties voor tijdschriften en folders. Schilderde en tekende in opdracht en voor eigen genoegen.

Ichi Ni San
Dit is zijn debuutroman die al snel na uitgave werd genomineerd voor de AKO Nieuwe Schrijversprijs 2007. De titel (Japans voor één, twee, drie) slaat op het dagelijks hardop tellen bij het appèl van de aanwezigen in de interneringskampen tijdens de Japanse bezetting. Peter Edens heeft het boek in eerste instantie geschreven voor zijn vrouw en kinderen, zodat ze kennis hebben over zijn jeugd in Indië/Indonesië tijdens de Tweede Wereldoorlog, de bersiaptijd en de periode tot de soevereiniteitsoverdracht.

Klik hier om alvast enkele pagina’s te lezen.

Contactgegevens van Peter Edens en uitgever Free Musketeers.

Wilt u het boek hebben?
Bestellen (winkelwaarde €17,95)
1. Via internet: Uitgever Free Musketeers
Klik daar op het woordje Boekwinkel, type de naam van de schrijver en klik op Zoeken. Daarna wijst alles zich vanzelf. U krijgt uw exemplaar thuis bezorgd.
2. Via de boekhandel: vermeldt ISBN: 978-90-8539-729-8

 

2 thoughts on “Familieverhalen | Aankondiging: Ichi Ni San, roman van Peter Edens

 1. Je wordt meegenomen op avontuur met Paultje, deze beschrijft soms tot in detail bepaalde dingen tot je zelfs de geuren en kleuren kunt ruiken en zien. Ik zelf hou van waargebeurde verhalen en denk dat er niet veel boeken over dit onderwerp zijn (jappenkamp) en dat het belangrijk is en fijn dat we soms nog onze oudere familieleden wat beter kunnen begrijpen over wat ze hebben meegemaakt en er maar weinig over zeiden…soms komt dit op oudere leeftijd naar buiten. Ik vind het jammer dat er geen tweede boek is verschenen over het verdere leven van het gezin, maar als je het gelezen hebt kun je het wel raden/fantaseren. Het heeft in ieder geval indruk op mij gemaakt en meer begrip voor mijn familie.

 2. Mijn vader zat ook als kind in een kamp op Java. Tijdens het lezen merkte ik dat ik steeds uitkeek naar de naam van het kamp.
  Maar dat blijft verborgen.
  Dat vind ik jammer.
  Verder vind ik het een interessant boek over de beleving
  van een kind in een totaal vreemde situatie.
  Er spreekt een groot bewustzijn van de eigen belevings en gevoelswereld van een klein kind.
  Opvallend hoe liefdevol de moeder in het kamp is met de kinderen.
  Ben benieuwd hoe het ze later is vergaan terug in Nederland .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.